Over Legal Tech

 

Krijgt u binnenkort een robot als confrater?

De kans is klein, maar toch zullen artificiële intelligentie, blockchain, predictive justice en algoritmen een steeds grotere impact hebben op de werking van de advocatuur.

 

Legal tech is het gebruik van technologie en software om juridische diensten te leveren. En die legal tech is al volop in opmars. Dat betekent dat ook bij de advocatuur de informatietechnologie stilaan een actieve partner is geworden, en niet langer een passieve werktool.

Maar waarover gaat het precies? Wat moet u zich voorstellen bij blockchain voor advocaten of bij de juridische waarde van algoritmes? Krijgt u voortaan een collega-robot in uw kantoor, zoals chirurgen nu ook dagelijks met robots “samen”-werken? Of zorgen al die nieuwe snufjes voor een grote disruptie op kantoor en in de rechtbank?

De Orde van Vlaamse Balies organiseert daarom een congres met binnen- en buitenlandse experten in legal tech inclusief beurs.

Op die manier blijven we als beroepsgroep meegroeien in een steeds vernieuwende wereld.

 

Wat mag u verwachten?

Laat u onder meer enthousiasmeren door Professor Katz, rechtendocent aan het Illinois Tech Chicago-Kent College of Law, en een voorloper op het vlak van integratie van innovatieve technologieën in de juridische wereld. Ontdek zijn visie op innovatie, technologie en de advocatuur van de toekomst.

Daarnaast kunt u in verschillende praktische workshops boeiende nationale en internationale sprekers horen over zes thema’s: Blockchain, Open Law, predictive justice, Inleiding op algoritmes en Recht, Ethiek, In de praktijk.

Ontdek het volledige programma en stel zelf uw namiddag samen.